ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Πλαπούτας έλκει καταγωγή από τον Κόλια Πλαπούτα γεννάρχη της οικογένειας Πλαπούτα και πατέρα του Γιωργάκη και του Δημητράκη Πλαπούτα. Γεννήθηκε στο Παλούμπα Αρκαδίας. Σπούδασε στη σχολή της Εμπορικής Τράπεζας και εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα για 25 έτη.

Σήμερα ως συνταξιούχος ασχολείται με το ιστορικό κτήμα της οικογενείας και με την παραγωγή ελαιόλαδου.
Έχει έναν γιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α
ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΪΜΗΣ

Ο κ. Α. Ζαΐμης, έλκει καταγωγή από τον αγωνιστή και μετέπειτα πρωθυπουργό Ανδρέα Ζαΐμη. Ασκησε την δικηγορία από το 1956 έως το 1993. Τώρα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω επί τιμή.

Πολιτεύτηκε το 1974 για πρώτη φορά και εκλέχθηκε βουλευτής επανειλημμένα έως το 1990.  Υπηρέτησε στα τέσσερα βασικά Υπουργεία ήτοι Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης , Εξωτερικών και Πολιτισμού.  Επί τρία χρόνια υπηρέτησε τον απόδημο Ελληνισμό ως αρμόδιος Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος της Ελλάδος, πραγματοποιώντας ταξίδια όπου υπήρχαν Έλληνες, δηλαδή σε όλο τον κόσμο. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Πατρέων ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί τέσσερα χρόνια. Ήταν Πρόεδρος επιτροπών της Βουλής.

Μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων, Πρόεδρος του Συλλόγου προς Διάδοσιν των Ελληνικών Γραμμάτων, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πατριωτικού Ομίλου Αγωνιστών 1821, Πρόεδρος του Δ.Σ. των Φίλων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, μέλος και πρώην αντιπρόεδρος των Φίλων της Γενναδίου βιβλιοθήκης, πρώην Γενικός Γραμματέας και μέλος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών σχέσεων, μέλος των φίλων της Εθνικής βιβλιοθήκης, μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης, μέλος της Εταιρείας Μελετών Ελληνικής Ιστορίας ( Ε.Μ.Ε.Ι.Σ), μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως τέως Βουλευτών, μέλος της «Λέσχης της Ρώμης», μέλος της “ Société Europénne de Culture”, μέλος του «Διεθνούς Κέντρου Ελληνικών Ερευνών», Μέγας Άρχων Ρεφερενδάριος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Επίτιμο μέλος μετά δικαιώματος ψήφου του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, κλπ.

Έχει γράψει διατριβές, άρθρα και σχόλια για πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά θέματα.  Ασχολείται με το θέατρο, τη μουσική και τα γραμματόσημα.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ

Ο κ. Γεώργιος Γραμματίκας, έλκει καταγωγή από τον Δημήτριο Αινιάν, γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν υποτροφίας από το Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών μετέβη στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Παρισίων όπου παρέμεινε 3 έτη και έλαβε τον τίτλο του «Διδάκτωρ του Δικαίου». Συνέγραψε τη διατριβή του στα Γαλλικά με θέμα «Η Γενική Θεωρία περί παραιτήσεως από δικαιώματος στο Αστικό Δίκαιο» με πρόλογο του Πρυτάνεως Jean Carbonnier.

Εργάστηκε στην Αθήνα στο Δικαστικό της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος και συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Διευθυντή.

Είναι πατέρας μιας κόρης.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

O Aντώνιος Πετμεζάς έλκει καταγωγή από τον οπλαρχηγό Αντώνιο Πετμεζά. Αξιωματικός Π.Ν  αποφοίτησε από την  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Υπηρέτησε σε πλοία επιφανείας, υποβρύχια και αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας λαμβάνοντας πτυχίο Ιπταμένου TACCΟ. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του αντιπλοιάρχου κατόπιν αιτήσεώς του. Στη συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής Προσωπικού και Διοικητικός Διευθυντής σε μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα υγείας. Έχει πάρει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού CNAM στη Διαχείριση και Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Διετέλεσε Πρόεδρος του ασφαλιστικού ταμείου TAΠETE και Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.  Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη την Ειρήνη, και ένα υιό τον Γκολφίνο.

ΤΑΜΙΑΣ
ΚΙΤΣΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ

Ο Κίτσος Μπότσαρης, έλκει καταγωγή από τον Στρατηγό Κώστα Μπότσαρη αδελφό του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Coventry και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκτίμηση Ακινήτων (MA in Property Valuation and Law) από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Εργάζεται στην Alpha Bank και είναι πατέρας δύο παιδιών.

ΚΟΣΜΗΤΩΡ
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ

Η κα Μάντη Κουντουριώτου Βαλσαμάκη γεννήθηκε στην Ιστιαία Ευβοίας, έλκει καταγωγή από τον Λουκά Βαλσαμάκη και υπήρξε σύζυγος του Παύλου Κουντουριώτη. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά.

Σήμερα ασχολείται με τον Πολιτισμό και την Αγιογραφία και εκθέτει τα έργα της σε διάφορες εκθέσεις ανά την Ελλάδα.

ΜΕΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτριος Σταθακόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά, καταγόμενος και από τους δύο γονείς του από το Λευκάσιον Καλαβρύτων.  Έλκει καταγωγή  εκ πατρός από τον αγωνιστή Δήμο Σταθακόπουλο της ομάδας των Πετιμεζαίων και  εκ μητρός από τον Φιλικό Ιωάννη Τσερνοτόπουλο, σχετιζόμενο με τις οικογένειες Ζαΐμη και Πετιμεζά. Ο Ιωάννης Τσερνοτόπουλος ήλκε καταγωγή από τον πρώτο χριστιανό Σπαχή του Μοριά (1470-1535) Ιωάννη Τσερνο(ω)τά  που ίδρυσε τον Πύργο Ηλείας, ανοικοδόμησε  τις μονές Ταξιαρχών Αιγιαλείας και αγ. Γεωργίου φενεού, ίδρυσε τα χωριά Τσορωτά ή Τσερνωτά Καλαβρύτων και Μεσσηνίας κάνοντας πολλά γεφύρια και κρήνες καθώς και δημόσια έργα στο Μοριά. Πολέμησε στην κατάκτηση της Αιγύπτου το 1517 και αναφέρεται πως έσωσε από λεηλασία τη μονή Σινά. Πέθανε και ετάφη στη χώρα Κορίνθου το 1535 . Ο εγγονός τους Ιωάννης Τσερνωτάς (γιός του Νικόλαου Τσερνωτά) έλαβε μέρος σε αποτυχημένη επανάσταση το Σεπτέμβριο του 1571, συνελήφθη μαζί με άλλους και εξελεπίσθη.

Ζει στον Πειραιά και εργάσθηκε ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο , κυρίως ασχολούμενος με εμπορικά – ναυτιλιακά θέματα, καθώς και δημοσίων συμβάσεων.

Σπούδασε νομικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και τούρκικα.

Υπήρξε για 2 θητείες εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ένωση ευρωπαϊκών δικηγορικών συλλόγων (CCBE – Βρυξέλλες) στο διάστημα 2008-2013. Μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Π –  Ήταν υπεύθυνος των Πολιτιστικών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του περιοδικού Δικηγορική Επικαιρότητα και μαέστρος της Χορωδίας των Δικηγόρων Πειραιά με βραβεία και παραγωγή CD.

Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα από το Πάντειο πανεπιστήμιο ( τμήμα κοινωνιολογίας της ιστορίας ), ασχολούμενος κυρίως με την οθωμανική περίοδο, όπου και δίδαξε για αρκετά χρόνια ως συνεργάτης του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή.

Σήμερα είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ).

Είναι Διαμεσολαβητής εκπαιδευμένος στο Κ.Ε.ΔΙ.Πειραιά.

Επίσης από το 2013 είναι μέλος του Δ.Σ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ ασχολούμενος με τον πανελλήνιο έλεγχο των Δημοσίων Συμβάσεων όλων των βαθμίδων.

Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης στον Εθνικό Πειραιά και πρώην αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ, καθώς και αθλητής ιστιοπλοΐας στον Π.Ο.Ι.Α.Θ.

Σπούδασε Βυζαντινή μουσική και παραδοσιακούς χορούς στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και είναι αριστούχος διπλωματούχος μαϊστωρ – μουσικολόγος με έμφαση στην παραδοσιακή μουσική, με πάμπολλες συναυλίες και μουσικές παραγωγές CD, με πρόσφατο έργο του «Τα Καλαβρυτινά – με το νερό τ’αθάνατο» βιβλίο ιστοριολαογραφίας της περιοχής, με 54 παραδοσιακά τραγούδια.

Είναι μέλος του Δ.Σ, ιστορικός και νομικός σύμβουλος του Ομίλου απογόνων αγωνιστών 1821.

Υπηρέτησε εθελοντικά τη στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις (1987-1989).

Συγγραφέας 15 βιβλίων (εκδόσεων Seaburn Νέα Υόρκη Η.Π.Α – των εκδόσεων 24grammata , και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά)  πολλών πονημάτων και πλέον των 300 άρθρων με έντονη κοινωνική παρεμβατική παρουσία στα επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Υπήρξε και παραμένει σε πολλά σωματεία, μέλος και διοικητικό στέλεχος, βραβευμένος από πάμπολλους φορείς, έχει δημοσιεύσει τις απόψεις του σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με ισχυρή θετική ανταπόκριση από το κοινό.

ΜΕΛΟΣ
ΕΡΑΣΜΙΑ ΜΠΟΤΑΣΗ ΚΑΝΑΡΗ

ΜΕΛΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΛΑΠΟΥΤΑ